Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1


Begrijp ook niet waar men het vandaan haalt dat iemand die in Thailand woont geen belastingen dient te betalen. ( maar is voor een andere rubriek)

Betalen pensionado's dan PIT? Dacht het niet... wat BTW ja, maar dat is overal zo. Maar idd voor een andere rubriek. ;-)
2
  Vergeten te vermelden, heb deze morgen mijn affidavit toe gestuurd gekregen van de belgische ambassade.

  Nu afwachten, volgende week ga ik voor mijn extentie dit in provincie chaiyaphum.
  Wordt deze aanvaard, prima dan kan ik mijn geld gebruiken en moet ik geen 400 000 laten staan voor big joke.

  Wordt het geweigerd, dan maar plan B de 800 000 bath gebruiken, deze staan er al 4 maand op dacht ik.

  De lol is eigelijk,  ik ga met affidavit en combinatie, mijn pensioen is ongeveer 1700 euro dus x de koers kom ik maar aan de 58 000 bath.
  Maar er staat 820 000 bath op mijn rek, zij zullen wel denken wat is dat met die kerel hier.
  Voor mij vrij simpel, en een groot verschil, als ik mijn extentie krijg met de affidavit kan ik direckt mijn centjes gebruiken en hoef ik geen
  3 maanden te wachten en geen 400 000 bath laten staan voor big joke.

  Wordt mijn plan B  geweigerd, de koffer nemen en naar combodja. :hihi: :hihi: :hihi:

  Hou jullie met plezier op de hoogte wat zij te vertellen hebben over die affidavit, NOT GOOD.
3
Ga nog voor de allerlaatste keer reageren.

Of men nu iets positiefs zegt of negatiefs doet er helemaal niet toe belangrijk is dat men de waarheid schrijft en de feiten weergeeft hoe ze in werkelijkheid zijn.

Ik dacht of denk dat "leden - lezers " meer gebaat zijn met een onverbloemde realiteit maar één die wel met de waarheid strookt.

Vaak spreekt men een mening tegen, ofschoon het eigenlijk alleen de toon is waarop ze werd uitgesproken die onsympathiek is. Een mening kan beledigend zijn daar ben ik mij van bewust, als ik mijn mening geef, dan kan dat inderdaad voor iemand anders beledigend zijn, bovendien is belediging voor sommige mensen gewoon de waarheid die ze liever niet willen horen.

Begrijp ook niet waar men het vandaan haalt dat iemand die in Thailand woont geen belastingen dient te betalen. ( maar is voor een andere rubriek)


4
Divers / Re: e-sigaret verboden in thailand?
« Last post by fun on Today at 12:35:07 »

  Wel ik ben een roker, wel jongens hier ik spring nog altijd op mijn fiets om een 30 tal km rond te bollen en dit zonder
  kuchen of andere ongemakken te ervaren.

  Ik loop af en toe nog een uurtje rond de blok zonder enige long klachten, ik zeg wie stilzit roest hahahha.

  Maar idd roken is ongezond ok, in thailand wonen is ook ongezond, zie de luchtvervuiling.
5
Ik ga u gelijk geven Brol een Thai denk niet na en een Thai is op geen enkel vlak menselijk of verstaat redenen.Het is inderdaad zo dat een Thai paardenkleppen draagt. Moet hij vandaag controleren of iedereen een rijbewijs heeft dat zal hij dit inderdaad doen degenen die geen helm dragen of geen verzekering hebben geen enkel probleem juist rijbewijs was er gezegd en dat doet hij dan ook,niet meer of minder....

Het is juist dat wanneer ze 1000 bath vragen je niet moet afkomen met 900 geef u daar volledig gelijk in.

Wat NIET juist is in mijn ogen ( maar wie ben ik en verbeter mij moest ik het fout zien) is dat ze daar dit vragen en 20 km is het dat.
Wat NIET juist is in mijn ogen is die iedereen hier zijn eigen wetten regeltjes en reglementen heeft geen enkele standaardisatie.iedere regio doet naar eigen goeddunken Landelijk wetgeving noppes.
Wat NIET juist is in mijn ogen is vandaag dit en de dag nadien dat ( als voorbeeld ik heb hier mijn pasfoto's met een witte - blauwe en groen achtergrond)
Ps ze weten het ook altijd beter en ze hebben hoe stom absurd en dwaas ook altijd een reden 25 % pm2.5 deeltje zeer ongezond zegt de ganse wereld alleen NIET in Thailand daar is het 50%  alles word hier in brand gestoken...AH neen hé dat komt overgewaaid van een ander land ( ge moogt zelfs de vlammen zien)


Ik woon nu toch al enige tijd hier en had zeer vlug door dat de "falang" hier niks kent of kan. Ik geef aan geen een Thai nog raad of hulp heb geleerd om er staan op te kijken als ze sukkelen. Ligt zeker nochtans niet in mijn aard ze hebben mij dat hier geleerd om op dergelijke manier te handelen.

Als er in België een ongeval is kun je gesanctioneerd worden om geen hulp te bieden hier loop ik er (zoals iedereen) ook voorbij.Doe zoals iedereen nu weet van niets en heb niets gezien.

Er vroeg mij eens een Thai hoelang ik hier woonde ik antwoorde beleefd 6 jaar. Ik zag hem misprijzend kijken en hij vroeg waarom ik dan geen Thais kon spreken.
Heb beleefd geantwoord dat ik er zelf niet aan dacht om Thais te leren. Verwondert vroeg hij waarom mijn antwoord daarop was Waarom zou ik een taal leren van een land die me enkel maar voor een jaar toelaat hier te blijven ik moet het dan heel mooi vragen bijna smeken en met x aantal documenten en daarbij nog betalen en dan afwachten dat toegekend word.
Waarom zou ik een taal leren van een land die me iedere 90 dagen 60 km laat rijden om te bevestigen dat ik daar nog woon.( tuurlijk weet ik dat er zullen zeggen ah ja online maar spijtig genoeg werk hun systeem niet)Ik zei dat ik nog een paar andere talen kende en mijn plan kon trekken in het Frans Duits en ik vroeg hoeveel talen buiten de paar zinnetjes in het Tinglisch dat hij sprak kende. GEEN

Kijk mijn vrouw heeft meer dan 20 jaar in België gewoond ik haar altijd gezegd kijk als ik in pensioen ben verhuizen we naar uw land ( elk zijn beurt om eens de falang te zijn) Ik zeg niet dat ik hier niet graag woon er zijn zoals overal op deze bol voor en nadelen. Maar ik kijk NIET meer door een roze bril.Mijn mening daarover wij zijn oud en verstandig genoeg om te weten hoe en wat.We zijn opgegroeid en hebben van kleins af thuis bepaalde waarden en principes meegekregen.
Dat wil daarom NIET zeggen als je verhuist dat je klakkeloos alles van hier moet overnemen en de rest overboord moet gooien.Ik blijf beleefd tegen iedereen maar ga me dan ook weer niet op mijn knieën zetten met mijn neus in de grond voor de ene of de andere. dat ze dat hier doen ik heb daar geen enkel probleem mee maar ik ga dat zeker niet kopieëren.T' is niet omdat ze hier rijden gelijk een zot dat ge dat ook moet doen.

En laat me toe te zeggen (en ik denk dat de meesten zo een gevoel hebben) het voelt NIET goed aan als ze u dubbel aanrekenen al is dat maar 5 of 10 bath voor een coca of iets anders of een entre kaartje. Tuurlijk ga ik nu de opmerking krijgen ge wist het en hier is dat de normaalste zaak akkoord maar bij mij wringt dat ik ben daar heel eerlijk in (kom er zoals ge ziet zelfs eerlijk voor uit)

Ik heb het nog NOOIT gedaan maar ik heb het met mijn eigen ogen al dikwijls gezien de centen die onder tafel gegeven worden voor dit of dat. Wel nogmaals ik voel mij daar niet goed bij.

En als laatste puntje van mijn antwoord op uw post hoe langer ik hier ben hoe meer ik er begin op te letten en hoe meer ik het zie wat zegt hij Prayut we gaan de corruptie aanpakken....... zal het niet meer meemaken.

Ps ik maak geen gebruik van de affidavit methode.

  wel matta van de fun krijgt u 10 op 10, ik zou het niet beter kunnen omschrijven, zo is het  :applaus: :applaus: :applaus:
6
Het was deze week een ontmoeting tussen Richard Barrow en enkele hoge officieren van immigration ivm TM30 en ook ivm mt extensies enzv...,het grootste probleem is dat volgens een generaal "the law is the law" maar elke imm. bureau kan op zijn eigen manier werken,dus er is wel een  wet, maar  regels  kunnen variëren van provincie tot provincie,en wij hebben in Thailand als expats geen rechten wel plichten,en wij moeten altijd een plan B of C hebben in geval van,iedereen wist dat het affidavit ging verdwijnen vroeg of laat, dus laten je pensioen uitbetalen op je bank rekening in Thailand was  al lang gemeld en voor een extensie te krijgen most de betaling via het pensioen dienst  1 jaar voor dat je extensie vraag,plan c 400.000 of 800.000 op een bank rekening,zo is het .
7
Ik was 3 weken in België en was het al terug spuugzat. Was dan nog verlofperiode en nog steeds was het file op de ring. En wat een gestresseerde mensen in hun wagens. Geef mij maar cruisen in Thailand.

En dan begin ik nog niet over het weer. Aangekomen met 24 graden, dan naar 41 en dan vertrokken met 20 graden en regen.

Ge ziet, negatief doen is niet moeilijk. ;-)
Neen klopt
Dat deed je bij uw vorig bezoek over de Thaise ambassade. Ambtenaren die uw papieren niet goedkeuren, weet je nog.
Laat dit topic daar nu net over gaan.
Joh dacht ook alles bij te hebben ;-)


Verzonden vanaf mijn iPhone SE.
Ah, maar dat is in België. Als men daar regels post, moet men zich daar maar aan houden en indien niet maak ik daar een issue van. Maar zoals gewoonlijk had ik een plan B en een plan C. ;-)

Dat ze dat vodje papier jaren lang hebben aanvaard en nu niet meer, tja. En uiteindelijk gaat het gaat het niet over dat vodje. Het gaat hem over inkomen genereren voor immigration. En hoe meer mensen gebruik moeten maken van mr. A. hoe gelukkiger immigration is. En draai of keer het hoe ge wil, als je overeenkomt met immi mag je blijven. TiT. ;-)
8
Je krijgt sneller de stempel roze bril drager dan de stempel van negativo. Ik heb ook helemaal geen probleem met terechte kritiek op Thailand, want er zijn zeker zaken die verbeterd kunnen worden. Maar dat is aan de Thai om op te lossen. Maar hoe sommigen tegen hun goesting in een land kunnen wonen en zowat alles afbreken, nee sorry, dat gaat er bij mij niet in.

Ik ben ook niet van plan mijn huis te verkopen in BE. Altijd goed om een backup plan te hebben. ;-)
Inderdaad dat begrijp ik ook niet. Als je verkast moet je op voorhand weten waar je aan begint.
Omgekeerd is het ook zo. Halsoverkop trouwen om dan in BE een andere werkelijkheid te ontdekken. Met alle gevolgen van dien.
Het gezaag en geknor op Thai fora kent geen grenzen van gemigreerde Thai. De Belg wordt door het slijk gehaald.


Verzonden vanaf mijn iPhone SE.
9
Je krijgt sneller de stempel roze bril drager dan de stempel van negativo. Ik heb ook helemaal geen probleem met terechte kritiek op Thailand, want er zijn zeker zaken die verbeterd kunnen worden. Maar dat is aan de Thai om op te lossen. Maar hoe sommigen tegen hun goesting in een land kunnen wonen en zowat alles afbreken, nee sorry, dat gaat er bij mij niet in.

Ik ben ook niet van plan mijn huis te verkopen in BE. Altijd goed om een backup plan te hebben. ;-)
10
Ik was 3 weken in België en was het al terug spuugzat. Was dan nog verlofperiode en nog steeds was het file op de ring. En wat een gestresseerde mensen in hun wagens. Geef mij maar cruisen in Thailand.

En dan begin ik nog niet over het weer. Aangekomen met 24 graden, dan naar 41 en dan vertrokken met 20 graden en regen.

Ge ziet, negatief doen is niet moeilijk. ;-)
Neen klopt
Dat deed je bij uw vorig bezoek over de Thaise ambassade. Ambtenaren die uw papieren niet goedkeuren, weet je nog.
Laat dit topic daar nu net over gaan.
Joh dacht ook alles bij te hebben ;-)


Verzonden vanaf mijn iPhone SE.
Pages: [1] 2 3 ... 10